Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Villa Afasia


Afasiakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsee viihtyisä, esteetön ryhmäkoti, joka ovat suunniteltu palveluasumisen käyttöön 15 asukkaalle. Tätä kerrosta kutsutaan tuttavallisemmin Villa Afasiaksi. 

Villa Afasian sijainti on ihanteellinen, rauhallisen ja viehättävän omakotitaloalueen reunalla Käpylässä, kuitenkin erittäin hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Villa Afasiassa voit asua

  •  pitkäaikaisesti kuin omassa kodissa. Voit tuoda mukanasi omia rakkaita esineitäsi ja sisustaa huoneen halutessasi itse.
  • lyhytaikaisesti oman tarpeesi mukaan, esimerkiksi toipumisajaksi sairaalahoidon jälkeen, remontin ajaksi tai intervallihoitona vuoroviikoin kotona pärjäämisen tueksi.
  • omaishoitajan vapaiden ajan

Villa Afasian keittiö ja ruokailutilaa.

Asukkaaksi voi tulla mm. Helsingin tai Espoon kaupungin tai Kirkkonummen kunnan kautta palvelusetelillä/maksusitoumuksella, jolloin sosiaalityöntekijä arvioi ensin palveluntarvetta. Asumaan voi tulla myös itsemaksavana asiakkaana.Laadukasta ja turvallista asumistaVilla Afasiassa jokaisen asukkaan tarpeet ja toiveet huomioidaan yksilöllisesti. Asiakaskeskeisyys alkaa jo tutustumiskäynnin yhteydessä, jolloin kartoitetaan asiakkaan tarpeita ja toiveita, sekä esitellään talon tiloja ja toimintaa. Asumisessa tuetaan asukkaan toimintakykyä hänen omien voimavarojensa mukaisesti. Laadimme jokaiselle asukkaallemme yksilöllisen hoitosuunnitelman yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa. 

Asukkaalla on oikeus yhdessäoloon vertaisryhmässä, mutta myös omaan rauhaan niin halutessaan.


Henkilökunta on perehtynyt asiakasryhmämme erityistarpeisiin ja on paikalla ympärivuorokautisesti. Lähityötä asukkaan kanssa tekevät sairaanhoitaja, lähihoitajat ja fysioterapeutit. Asukkailla on lisäksi käytössään paikantavat turvarannekkeet.

Toimintaamme ohjaavia periaatteita ovat asiakaskeskeisyys, tasavertainen kohtaaminen, yksilöllisyys ja voimavaralähtöisyys. Tavoitteena on saavuttaa näin kaikille asukkaille turvallinen, laadukas ja mahdollisimman itsenäinen ja mielekäs elämäntilanne. 

Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat myös erittäin tärkeissä rooleissa toiminnassamme.

LisätietojaJokaisella asukkaalla on oma yksilöllinen huone ja invamitoitettu wc. Yhteisiä tiloja ovat oma viihtyisä päiväsali, ruokailutila ja saunat. Käytössä on myös suuri, lasitettu terassi sekä piha-alue. 


Asukkaiden päivät sujuvat kuin omassa kodissa asuen. Tulla ja mennä voi mielensä mukaan, eikä talossa ole virallisia vierailuaikoja. Omaiset ovat aina tervetulleita.

Saman katon alla toimii myös päivätoiminta, jonka kuntouttaviin ja virikkeellisiin ryhmätoimintoihin asukkaat voivat vapaasti osallistua.

Asukkaat saavat kaikki ateriat omasta keittiöstä. Valmistettava ruoka on vaihtelevaa ja ravintosisällöltään rikasta kotiruokaa erikoisruokavaliot ja allergiat huomioiden. Syntymäpäivät ja yleiset juhlapäivät juhlistamme yhdessä.


Palveluasumisen omavastuusuunnitelmaTakaisin ylös