Muu toiminta

Fysioterapian palvelusetelitAfasiakeskus on hyväksytty Helsingin kaupungin palveluntuotajaksi fysioterapian palvelusetelin osalta. Palvelusetelin voi myöntää Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan fysioterapeutti tekemänsä arvioinnin perusteella.

Käytössä on seuraavat palvelusetelit:

fysioterapiaan vastaanotolla, joko 45 tai 60 min

tai

fysioterapiaan neurologiselle potilaalle vastaanotolla, joko 60 tai 90 min.

Mikäli sinulle on myönnetty jokin em. palveluseteleistä, ole yhteydessä Afasiakeskuksen päivätoimintaan 044 – 7777 601.


OpiskelijatAfasiakeskus on tullut tutuksi vuosien varrella niin lähihoitajien kuin fysioterapeuttienkin käytännön harjoittelupaikkana. Fysioterapeuttiopiskelijat ovat jo perinteisesti päässeet Afasiakeskuksessa perehtymään erilaisten toimintakykytestien tekemiseen opettajiensa ja fysioterapeuttiemme ohjaamina. Myös päivätoiminnan asiakkaat ovat saaneet vauhtia ja virikkeitä innokkaiden opiskelijoiden vallatessa säännöllisesti päivätoiminnan tilat. Opiskelijapäivät ovat aina odotettua vaihtelua viikko-ohjelmaan.

Yhteistyötä tehdään mm. Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa.


TutkimusyhteistyöAfasiakeskuksessa on tavoitettavissa suuri määrä AVH-sairastaneita henkilöitä, joten ei ole ihme, että asiakkaitamme on pyydetty osallistumaan useisiin aivotutkimusta koskeviin hankkeisiin. Yhteistyötahojamme ovat mm. HUS, Hyks neurologian klinikka, Aalto-yliopisto ja Aivoliitto. Afasiasäätiö on myös itse rahoittanut useita tutkimuksia, mm. kuntoutuksen seurantamittareiden ja toimintakyvyn mittaamisen alueilta.

Takaisin ylös